Kiss JenőA mesterember

Kiss Jenő vagyok, 1982 óta dolgozom asztalos vállalkozóként.
Munkáim: konyhabútor, gyermekbútor, hálószoba, nappali, gardrób, nyílászárók, egyéb kül- és beltéri munkák.
Fontos számomra a minőségi munka és a határidő pontos betartása.
Igyekszem munkáimat úgy végezni, hogy azok a megrendelőim teljes mértékű megelégedését szolgálják.
Az első gyermekpadot 1982-ben készítettem saját leányunk számára. Azóta ezt a padot már négy gyermek használta és még mindig jó állapotban van.
Mivel a gyerekek nagyon megszerették, azóta sok-sok kisgyermek örömére folyamatosan készítem.
A kis pad jellemzői: természetes faanyag, letisztult forma, igényes megmunkálás és felületkezelés, stabilitás.

A filozófia

Az egyik legfontosabb szempont számunkra az volt, hogy a gyerekbútorok anyaga természetes tömörfából készüljön, hiszen a mai világunkban, amely tele van műanyaggal, a gyerekeket vonzzák az olyan természetes anyagok, mint a fa.

A híres pedagógus és pszichológus, Mária Montessori­* ismerte fel, hogy a kisgyerekekből egyfajta frusztrációt vált ki a felnőtt méretű környezet, ezért gyermekméretű bútorokat készíttetett, amelyek elég könnyűek voltak ahhoz, hogy a gyerekek egyedül is arrébb tehessék, tolhassák őket. Azáltal, hogy maguk végezhették a feladataikat, magabiztosabbak lettek és nőtt az önértékelésük. A mi célunk is megegyezik a Montessori-filozófiával, vagyis azzal, hogy ez a kis gyerekbútor segítse a gyerekeket a saját önállóságérzetük kialakulásában, valamint abban, hogy kompetensnek és érzelmileg kiegyensúlyozottnak érezzék magukat és a későbbiekben független, magabiztos és sikeres felnőttekké váljanak.

A Montessori-filozófia szerint a megfelelő ingerek biztosítása az első években különösen fontos, mivel a gyermekek agya az első hat évben fejlődik a leggyorsabb iramban.

Ha a megfelelő ingerek érik a gyerekeket a szenzitív periódusban, vagyis 0 és 6 éves kor között, a gyerekek szinte öntudatlanul tanulnak.

„Mindaz, amit ebben a korai időszakban tanulnak, később meghatározó lesz.” (Maria Montessori)

* Maria Montessori (1870 – 1952) olasz orvosnő, pedagógus és pszichológus, a róla elnevezett pedagógiai-pszichológiai iskola megalkotója.

Kosár